HappyNew Year'sDrive

De 14e editie van de Happy New Year's Drive wordt gereden op:

zaterdag 19 januari 2019


We starten, lunchen en finishen ook deze editie weer in Woudenberg bij Hotel - Brasserie 1885 Schimmel in Woudenberg, mooi centraal in Nederland dus voor iedereen goed aan te rijden.

Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze 14e editie van de Happy New Year's Drive. Er kan gestart worden in de Sport- of in de Tourklasse, al naar gelang de (kaartlees)ervaring van de equipe. Voor beide klassen zal een route uitgezet worden met een totale lengte van ongeveer 210 km, verdeeld over 2 ochtend- en 2 middagtrajecten.

Er worden maximaal 75 equipes aan de start toegelaten. Met dit aantal kan de rekenkamer snel een klassement opmaken, zodat na de finish van de laatste equipe Joan vlot met de prijsuitreiking kan beginnen.

De routevoor 2019

Etappe 1:
Na een lekkere kop koffie of thee met versnapering vertrekt de eerste equipe, na de briefing van Joan, om 9:31 uur voor het eerste traject. Volgens het systeem “pijlen/punten kortste route” gaan we zuidwaarts richting Overberg, over de Amerongse Berg, het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug, richting Rhenen over de brug van de Rijn de Betuwe in.

Hier rijden we door een mooi en rustig gebied en passeren de dorpjes Lienden, Ingen, Eck en Wiel waar je tijdcontrole 2 tegenkomt, via Maurik naar Kesteren terug over de brug bij Rhenen naar Achterberg en via Veenendaal terug in Woudenberg voor een heerlijke lunch. Je hebt hiervoor een uur de tijd maar hierin is wel de mogelijkheid om te tanken opgenomen. Houd hier dus rekening mee. Er zijn twee benzinestations binnen een straal van 500 meter, welke aangegeven zijn in het routeboek.

Etappe 2:
We maken nu een noordelijke lus volgens het systeem “ingetekende lijn met barricaden”en doen in willekeurige volgorde de dorpjes Zwartebroek, De Glind, Achterveld en Huinen aan waar we ergens TC 5 hebben geplaatst. Een rustig gebied door de “Gelderse Vallei” met een enorme hoeveelheid aan weggetjes.

Het laatste traject wordt verreden volgens het systeem “grensbenadering”. We komen onder andere in de omgeving van Garderbroek, Westeneng, De Valk, Meulunteren, Ederveen en komen via Renswoude en Scherpenzeel weer terug bij de finish “Brasserie 1885”. De eerste equipe verwachten we terug rond 16:30 uur en we rekenen er op dat de laatste equipe nog net voor het donker binnen is.

 

ProgrammaHappy New Year's Drive

Ontvangst van de deelnemers in Hotel Restaurant “Schimmel 1885”vanaf 8:30 uur
Welkomstwoord en korte rallybriefing door Joan9:15 uur
Start eerste equipe in de Sportklasse voor traject 1 en 29:31 uur
Start eerste equipe in de Tourklasse voor traject 1 en 29:46 uur
Uitgebreid luxe lunchbuffet in Hotel Restaurant “Schimmel 1885”12:15 uur
Herstart Sportklasse voor traject 3 en 413:16 uur
Herstart Tourklasse voor traject 3 en 413:31 uur
Vanaf deze tijd finishen de eerste deelnemers16:30 uur
Warme borrelhapjes voor de deelnemers (drankjes voor eigen rekening)vanaf 17:00 uur
Publicatie eindklassement en prijsuitreikingrond 18:00 uur
Image
Restaurant Brasserie "Schimmel 1885" heeft een uitstekend restaurant. Wil je na afloop een hapje eten dan adviseren wij je wel tijdig een tafel te reserveren. Tel: (033) 286 12 13